Υγεία

Αγγλία: Μονοκλωνικά για όλους – Από σήμερα η χορήγηση

Από σήμερα αρχίζει η χορήγηση νέων μονοκλωνικών αντισωμάτων από το Αγγλικό Εθνικό Σύστημα Υγείας σε όλους του ασθενείς κορονοϊού με χρόνια νοσήματα. Αυτή η νέα φαρμακευτική αγωγή έχει κάλυψη 79%.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ενέκρινε πρόσφατα, άλλη μια θεραπεία αντισωμάτων για άτομα με Covid-19 που μειώνει τον κίνδυνο σοβαρής ασθένειας. Ονομάζεται «Sotrovimab» και οι επιστήμονες λένε ότι οι πρώτες μελέτες δείχνουν ότι η θεραπεία καλύπτει ακόμη και νέες παραλλαγές του κορονοϊού όπως η μετάλλαξη «Όμικρον».

Είναι το δεύτερο φάρμακο του είδους του -μια θεραπεία μονοκλωνικών αντισωμάτων- που έχουν εγκρίνει οι ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου. Σε κλινική δοκιμή, φαίνεται πως η χορήγηση των μονοκλωνικών μείωσε τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου κατά 79% σε ενήλικες υψηλού κινδύνου.

Τόσο το «Sotrovimab» όσο και η άλλη εγκεκριμένη θεραπεία με αντισώματα, το «Ronapreve», είναι πιο αποτελεσματικά όταν λαμβάνονται κατά τα πρώιμα στάδια της μόλυνσης. Η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) συνιστά τη χρήση τους εντός πέντε ημερών από την εμφάνιση συμπτωμάτων.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button