Αθλητικά

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Φλόγα στο Φεστιβάλ των Καννών στις 21 Μαΐου

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα… ανέβει τα σκαλιά στο Φεστιβάλ των Καννών στις 21 Μαΐου, μεταφερόμενη από τον Γάλλο Παραολυμπιονίκη, Αρνό Ασουμανί, όπως ανακοίνωσαν σήμερα (13/5) οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

«Το “Παρίσι 2024”, σε συμφωνία με το δημαρχείο των Καννών, προσφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στο φεστιβάλ στο… κόκκινο χαλί του», ανέφεραν στη σχετική ανακοίνωση, ενώ η “αυλαία” του φεστιβάλ “ανοίγει” αύριο Τρίτη (14/5) και “πέφτει” στις 25 Μαΐου.

Στις 21 Μαΐου το βράδυ θα προβληθεί επίσης η ταινία “Olympiques! La France des Jeux” (Ολυμπιακοί Αγώνες! Η Γαλλία των Αγώνων), ντοκιμαντέρ του Μισέλ Γκαμρασνί.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του φεστιβάλ και τον γενικό εκπρόσωπο αυτού, ΄Ιρις Κνόμπλοχ και Τιερί Φρεμώ αντίστοιχα, η Γαλλία πρέπει να ξαναζήσει “έναν αιώνα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που σημάδεψαν για πάντα τη συλλογική μας μνήμη”.

Ολυμπιονίκες και οι Παραολυμπιονίκες κάτοχοι μεταλλίων θα είναι παρόντες στο φεστιβάλ.

Στη συνέχεια, η Ολυμπιακή φλόγα θα επιστρέψει στις Κάννες στις 18 Ιουνίου, στο πλαίσιο της περιοδείας της στη Γαλλία πριν από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι (26 Ιουλίου – 11 Αυγούστου).

To άρθρο Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Φλόγα στο Φεστιβάλ των Καννών στις 21 Μαΐου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button