Οικονομία

Ήδη ακυρώνονται ρεβεγιόν, έρχονται λουκέτα και απολύσεις μετά τις γιορτές

«Δεν θα είναι Χριστούγεννα αλλά Μεγάλη Παρασκευή για τον κλάδο της εστίασης», εφόσον ισχύουν τα μέτρα της κυβέρνησης, υπογραμμίζει ο Γιώργος Καββαθάς. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, μιλώντας στο OPEN τόνισε ότι ο κλάδος είναι παρουσιάζει μείωση στον τζίρο σε ποσοστό 50-60% τον τελευταίο 1,5 μήνα και πρόσθεσε ότι οι επιχειρήσεις της εστίασης ήδη δέχονται ακυρώσεις από πελάτες και με τη σειρά τους, προχωρούν σε ακυρώσεις ρεβεγιόν.

«Προέχει η δημόσια υγεία αλλά θα έπρεπε να έχουν ληφθεί αντισταθμιστικά μέτρα. Δε γίνεται να μειώνεις την δυνητική πελατεία κατά 50% και να μην παίρνεις κανένα μέτρο», σημείωσε ο κ. Καββαθά και πρόσθεσε ότι «το 44% των επιχειρήσεων δηλώνουν ότι δεν είναι βιώσιμες. Βρισκόμαστε μπροστά στο φάσμα λουκέτων και απώλειας χιλιάδων θέσεων εργασίας, με τρομοκρατεί τι θα συμβεί τον Ιανουάριο», υπενθυμίζοντας ότι η εστίαση απασχολεί 320 χιλιάδες εργαζόμενους σε 100 χιλιάδες επιχειρήσεις.

Σχολιάζοντας το μέτρο που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ σημείωσε ότι «είναι ανάσα η μετάθεση της έναρξης αποπληρωμής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής αλλά δε λύνει το πρόβλημα, είναι απλά συσσώρευση των υποχρεώσεων στο απώτερο μέλλον» και αποκάλυψε ότι έχει προγραμματιστεί συνάντησης εντός της εβδομάδας με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταικούρα, για να συζητήσουν πως θα στηριχθεί ο κλάδος της εστίασης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button