Οικονομία

Έχασε και δεύτερη πληρωμή – Στον αέρα οι επενδυτές – Galaksias.gr


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021, 14:44

Ο όμιλος China Evergrande δεν κατάφερε ούτε σήμερα να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις τους και δεν αποπλήρωσε ομόλογα που έληξαν, αναφέρει το Reuters, υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για δεύτερη απλήρωτη οφειλή υπεράκτιου χρέους της σε μία εβδομάδα.

[xyz-ips snippet=”adnow”]

Η εταιρεία πάντως έχει εξασφαλίσει κάποια ρευστότητα ώστε να είναι συνεπής στην εγχώρια αγορά.

[xyz-ips snippet=”engageya”]

Η εταιρεία επρόκειτο να καταβάλει την Τετάρτη τόκους 47,5 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για ομόλογο του Μαρτίου 2024, αφού δεν κατάφερε να αποπληρώσει χρέος 83,5 εκατ. δολ. την περασμένη Πέμπτη.

Article inline ad #3

Με υποχρεώσεις ίσες με το 2% του ΑΕΠ της Κίνας, η Evergrande έχει προκαλέσει ανησυχίες ότι τα δεινά της θα μπορούσαν να εξαπλωθούν στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και να επηρεάσουν όλον τον κόσμο, αν και οι ανησυχίες έχουν χαλαρώσει κάπως αφού η κεντρική τράπεζα δεσμεύτηκε να προστατεύσει τα συμφέροντα των αγοραστών κατοικιών.

Article inline ad #4

Πάντως, το γεγονός ότι η εταιρεία δεν παρέχει καμία ενημέρωση αναφορικά με τις υποχρεώσεις της έχει αφήσει τους παγκόσμιους επενδυτές να αναρωτηθούν εάν θα πρέπει να ενσωματώσουν τις τεράστιες ζημίες όταν λήξουν οι περίοδοι χάριτος των 30 ημερών.

Article inline ad #5

Το Reuters δεν μπόρεσε να προσδιορίσει αν η Evergrande έχει πει στους κατόχους ομολόγων τι σχεδιάζει να κάνει σχετικά με την πληρωμή των τόκων που λήγει την Τετάρτη.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021, 14:44

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button