Πολιτική

Έτος ανατροπής, έτος της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης

Του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Εφιάλτης η καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών μεταξύ ακρίβειας και πανδημίας. Εύλογη κι η ανησυχία τους για το μέλλον, καθώς αυτές τις κρίσεις τις διαχειρίζεται μια κυβέρνηση, που αποδείχτηκε εγκληματικά ανίκανη. Μία κυβέρνηση, που βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, στη στρατόσφαιρα του ανέμελου επικοινωνιακού μητσοτακισμού, του «όλα πάνε καλά κι αυτό το χρωστάμε στον Μωυσή».

Η ζοφερή πραγματικότητα, που βιώνουν οι πολίτες δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για τη νέα χρονιά. Η διαμορφωθείσα κατάσταση καθιστά πλέον αδήριτη ανάγκη, τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, καθώς το Μαξίμου Α.Ε., αποτελεί μέρος του προβλήματος και όχι μέρος της λύσης.

Ζητάμε εκλογές, γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ είναι μια κυβέρνηση ενόχων και πρέπει να παραιτηθεί. Μαζί με τις κρίσεις της πανδημίας και της ακρίβειας η κυβέρνηση έχει καταστεί η τρίτη μεγάλη κρίση.

Μέχρι σήμερα έχουν χαθεί περισσότερες από 20.500 ζωές και με τη διαχείριση της πανδημίας από τη ΝΔ, δεν θα δούμε προοπτική. Γι’ αυτό καλούμε σύσσωμη τη δημοκρατική προοδευτική αντιπολίτευση να συστρατευτεί στο αίτημα` το παλλαϊκό πλέον αίτημα, να φύγει η κυβέρνηση της ΝΔ και να γίνουν εκλογές, ώστε ν’ αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός.

Όπως έχουμε διακηρύξει επανειλημμένα, ο στόχος μας για τις επόμενες εκλογές με απλή αναλογική θα είναι κυβέρνηση της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Αυτονοήτως, την επομένη των εκλογών με πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση-πρόσκληση θ’ αφορά όλα τα κόμματα της μεγάλης δημοκρατικής – προοδευτικής παράταξης και προφανώς και το Κίνημα Αλλαγής. Εκείνη θα είναι η ιστορική στιγμή, που όλα τα κόμματα μιας δημοκρατικής προοδευτικής πλειοψηφίας θ’ αναλάβουν την ευθύνη για το μεγάλο «ΝΑΙ» ή το μεγάλο «ΟΧΙ» στην πρότασή μας για τη συνεργασία των δημοκρατικών, προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων, στη βάση συγκεκριμένων προγραμματικών συγκλήσεων, που θα δίνουν λύσεις στα προβλήματα των πολιτών.

Κι είναι ο κυρίαρχος λαός, που αποφασίζει, ποιον θα ενισχύσει και ποιον θα αποδυναμώσει. Οι πολίτες δεν είναι πελάτες – ψηφοφόροι ιδιοκτησία κανενός κόμματος. Αποφασίζουν κυρίαρχα.

Γι’ αυτό εδραία πεποίθησή μας είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές. Κι αν κάποιοι δύσπιστοι, αντιτάξουν τις δημοσκοπήσεις, υπενθυμίζω τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις του πρώτου γύρου για την εκλογή προέδρου του ΚΙΝΑΛ, που δεν έδιναν με διαφορά 10 μονάδων την πρωτιά στον κ. Ανδρουλάκη αλλά στον κ. Λοβέρδο.

Το μεγάλο στοίχημα για το ΚΙΝΑΛ και τον κ. Ανδρουλάκη είναι ο όρος «πολιτική αυτονομία», ότι δηλαδή το κόμμα αυτό με τον νέο του πρόεδρο δεν ποδηγετείται, όπως στο παρελθόν από τους ολιγάρχες, οι οποίοι θέλουν να ελέγξουν τις πολιτικές εξελίξεις, έχοντας δύο κόμματα στη «φαρέτρα» τους.

Επιδιώκουν την ολική επαναφορά των δύο κομμάτων προ του 2012, της «αξιόπιστης» χρεοκοπίας. Το αθηναϊκό πολιτικό, επιχειρηματικό και μιντιακό πριγκιπάτο επιδιώκει να πατά σταθερά και με τα δυο πόδια. Ευθύνη του κ.Ανδρουλάκη, αν πραγματικά πιστεύει στην πολιτική αυτονομία, να τους διαψεύσει.

Ο χρόνος κυλά σε βάρος της πατρίδας. Όταν και πάλι οι πολίτες δώσουν την εντολή στη μεγάλη δημοκρατική, προοδευτική παράταξη με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, την εντολή να κυβερνήσουν, δεν θα υπάρχει το μαξιλάρι των 37 δις, που αφήσαμε, αλλά μια κατεστραμμένη και λεηλατημένη κοινωνία, την οποία θα χρειαστεί και πάλι με κόπο, με ιδρώτα, με αγώνα όλοι μαζί να αναστήσουμε.

Γι΄αυτό, εδώ και τώρα εκλογές.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button