Πολιτική

Εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ ο Σπύρος Πνευματικός – Μητσοτάκης: Μη διαπραγματεύσιμη η καθολική πρόσβαση του πολίτη, στην καλύτερη θεραπεία

Εκτός ψηφοδελτίων ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου τέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες newsit.gr και με απόφαση του Προέδρου της ΝΔ ο υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας Σπύρος Πνευματικός. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η απόφαση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν μονόδρομος μετά τις δηλώσεις που έκανε ο Σπύρος Πνευματικός περί του κόστους θεραπείας καρκινοπαθών στο τελικό στάδιο.

Ο ίδιος ο κ. Πνευματικός μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε χθες από τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Παύλο Μαρινάκη αναγκάστηκε να ανασκευάσει και να ζητήσει συγνώμη αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.

Μιλώντας στην Αιδηψό ο Πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε ότι ο Σπύρος Πνευματικός τίθεται εκτός εκλογικού αγώνα (όχι από τα ψηφοδέλτια, έχουν εγκριθεί από τον Άρειο Πάγο και δεν μπορούν να αλλάξουν τώρα) κι ότι θα παραιτηθεί και θα παραδωσει την έδρα αν εκλεγεί. «Ένα πράγμα δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΥ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε επίσης: «Λυπάμαι για μία δήλωση που έκανε ο Σπύρος Πνευματικός χθες. Επικοινώνησα και ο ίδιος αποφάσισε να αποσυρθεί από την προεκλογική μάχη και σε περίπτωση που εκλεγεί να παραδώσει την έδρα του στον επόμενο ή στην επόμενη επιλαχούσα».

Ο ίδιος ο κ. Πνευματικός με ανάρτησή του στο facebook δήλωσε: 

«Επειδή τα λεγόμενά μου σε συνέντευξη δημιούργησαν λάθος εντυπώσεις και άφησαν περιθώρια παρερμηνείας, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όργανα της ΝΔ αποσύρομαι από τον εκλογικό αγώνα και δηλώνω ότι σε περίπτωση που εκλεγώ, θα παραιτηθώ από βουλευτής και θα παραδώσω την έδρα. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά». 

 

Τι είχε δηλώσει ο Σπύρος Πνευματικός

«Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό… δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή», είπε ο καθηγητής ιατρικής μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Αμερικής, όπου γίνεται, όπως είπε, cost benefit ratio.

«Πρέπει να δούμε την αξιολόγηση των πράξεων. Πόσες απ’ αυτές τις πράξεις που κάνουμε κάθε μέρα χρειάζονται; Δηλαδή ένα κόστος τεραστίων διαστάσεων μπορεί να γίνει αν περιορίσουμε μερικά πράγματα απ’ αυτά που δεν χρειάζονται να γίνουν. Δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάμε τον άρρωστο αν πάμε και του πούμε ότι δεν έχει νόημα να κάνουμε αυτό για σας. Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό… Δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση ορισμένων ανθρώπων. Υπάρχει ένα σημείο που δεν έχεις λόγο να κάνεις κάτι παραπάνω. Θα μου πει κάποιος ότι ο καλός Θεός έχει αποφασίσει διαφορετικά. Μα πράγματι, αλήθεια είναι αυτό το πράγμα, στο τέλος της ημέρας όμως τι θα γίνει;», ήταν τα λόγια του.

Στην συνέχεια ο Σπύρος Πνευματικός πρόσθεσε: «Αυτά τα πράγματα τα έχουν δει… Η Αμερική είναι ένα τρομακτικό παράδειγμα. Ψάχνουν τα πάντα, ψάχνουν το κόστος των πράξεων, το cost benefit ratio σε μία πράξη κτλ. Όταν είχαμε πάει με τη γυναίκα μου στις αρχές της δεκαετίας του ’90 στην Αμερική, η πρώτη συζήτηση που είχαμε ακούσει είναι πόσο ακριβό είναι το αμερικάνικο σύστημα. Γιατί ήταν τόσο ακριβό; Γιατί όλοι φτάνανε στο νοσοκομείο, σε όποια κατάσταση κι αν ήταν και γινόντουσαν τα πάντα για όλους. Και με αυτό τον τρόπο ανακαλύψανε ότι μετά από λίγο καιρό δεν θα μπορούσαν υπηρεσίες σε κανέναν. Άρα θα πρέπει να κάνουν μια σχετική επιλογή το πόσο μπορούν να ξοδέψουν. Ακούγεται λίγο κυνικό, αλλά δεν είναι κυνικό, είναι ανθρώπινο».

To άρθρο Εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ ο Σπύρος Πνευματικός – Μητσοτάκης: Μη διαπραγματεύσιμη η καθολική πρόσβαση του πολίτη, στην καλύτερη θεραπεία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button