Οικονομία

Βούλα: Τα οικιστικά projects που την φέρουν στο επίκεντρο των επενδυτών

Παρά τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα στα Νότια προάστια μεταξύ Δήμων, Κυβέρνησης και κατασκευαστών, η «πεντάστερη» Αθηναϊκή Ριβιέρα εξακολουθεί να είναι σε επενδυτικό αναβρασμό. Η Βούλα μάλιστα βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς πρόκειται για μία περιζήτητη περιοχή λόγω του σημαντικού αριθμού πολυτελών κατοικιών που βρίσκονται στα «σκαριά» αλλά και των τιμών της που την καθιστούν ανταγωνιστική απέναντι στο mega project του Ελληνικού.

Ήδη, προ ολίγων ημερών στο φως της δημοσιότητας ήρθαν και επίσημα οι μακέτες από το Apollo Hills, το γνωστό Project Voula, που θα λάβει «σάρκα και οστά» στα Κτήματα Κόνιαρη. Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 200 εκατ. ευρώ την οποία έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν οι αμερικανοί των Henderson Park και Hines μετά από σημαντικές καθυστερήσεις και συγκρούσεις με τη Δημοτική Αρχή.

Το συγκεκριμένο έργο, θα αποτελείται από μια σειρά πολυτελών κατοικιών, ενώ θα περιλαμβάνει γυμναστήρια, πισίνες, καταστήματα, παιδικές χαρές, ασφάλεια και υπόγειους χώρους στάθμευσης. Οι τιμές μάλιστα των κατοικιών θα είναι ιδιαίτερα ελκυστικές, καθώς ξεκινούν από 8.726 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για μία κατοικία των 324 τ.μ. Συγκεκριμένα, ο εν λόγω τύπος κατοικίας, που πωλείται στα 2,85 εκατ. ευρώ διαθέτει 4 υπνοδωμάτια και 5 μπάνια και προσφέρει στον ιδιοκτήτη της πληθώρα υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων, spa, πισίνα και χώρο στάθμευση.

Η ακριβότερη μάλιστα κατοικία σύμφωνα με την Sotheby’s, η οποία έχει αναλάβει να «τρέξει» και τις πωλήσεις, κοστίζει 12.906 ευρώ ανά τ.μ. Πρόκειται για μία βίλα, έκτασης 203 τ.μ., 3 υπνοδωματίων και 4 μπάνιων. Οι εν λόγω τιμές καθιστούν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό το νέο οικιστικό συγκρότημα, καθώς ο μέσος όρος της περιοχής σήμερα ανέρχεται στα 12.500 ευρώ ανά τ.μ., ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον κυρίως από Έλληνες.

Η δυναμική που έχει η Βούλα αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι προ ολίγων ημερών έγινε γνωστό ότι πωλήθηκαν δύο εφαπτόμενα οικόπεδα συνολικής επιφάνειας 1.119 τετραγωνικών μέτρων για 6,8 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα ακίνητο που είχε βγει σε πλειστηριασμό και άνηκε στην Νάνσυ Φίλις Χόρτον, διακεκριμένη ποιήτρια και συγγραφέα.

Παρά το γεγονός ότι η αρχική τιμή του πλειστηριασμού ήταν στα 2,92 εκατ. ευρώ, η μεγάλη συμμετοχή που υπήρξε από υποψήφιους αγοραστές, εκτόξευσε το τίμημα, με αποτέλεσμα να το κατοχυρώσει η εταιρεία, με το όνομα Crest Point Investments, η οποία σχεδιάζει να αναπτύξει επίσης συγκρότημα πολυτελών κατοικιών.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της REMAX, στην ευρύτερη περιοχή των νοτίων προαστίων, εντός του έτους σημειώθηκαν σημαντικές αυξήσεις στα νεόδμητα κατά μέσο όρο 15,8%. Συγκεκριμένα, τη μεγαλύτερη αύξηση ανά τ.μ. παρουσίασαν οι περιοχές Βάρης, Γλυφάδας και Ελληνικού. Εξίσου αυξημένη ήταν και η άνοδος όσον αφορά στα μεταχειρισμένα ακίνητα, με το ποσοστό να είναι ακόμη υψηλότερο, σε σχέση με τα νεόδμητα, κατά μέσο όρο (+17,2%).

Την εκτόξευση των τιμών των οικιστικών ακινήτων στα Νότια Προάστια, σχολίασε πρόσφατα και ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου. Ο ίδιος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των αναλυτών, τόνισε ότι οι τιμές των νέων κατοικιών που βγαίνουν στην αγορά στο παλιό Αεροδρόμιου του Ελληνικού, θα είναι κατά 15 % με 20% ακριβότερες σε σχέση με τις τιμές που υπολόγιζαν πριν 10 μήνες. Ωστόσο, επισήμανε ότι αυτές εξακολουθούν να θεωρούνται ιδιαίτερα χαμηλές σε σχέση με τις τιμές πώλησης ακινήτων στην Γαλλική Ριβιέρα, την Ισπανική, την Ιταλική, καθώς η αγορά ακινήτων, όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, απευθύνεται και σε διεθνές κοινό.

To άρθρο Βούλα: Τα οικιστικά projects που την φέρουν στο επίκεντρο των επενδυτών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button