Περιβάλλον

Guardian: Μείωση του μέσου εισοδήματος παγκοσμίως μέχρι το 2050 λόγω κλιματικής αλλαγής

Στις οικονομικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και μάλιστα πολύ νωρίτερα από όσο περίμεναν οι μελετητές, εστιάζει ανάλυση που δημοσιεύει ο βρετανικός Guardian.

Αυτή τη φορά, οι ερευνητές αναφέρονται στο μέσο εισόδημα των πολιτών παγκοσμίως, το οποίο εκτιμάται πως θα μειωθεί μέχρι το 2050.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία αποτελεί την πλέον ολοκληρωμένη ανάλυση του είδους της και δημοσιεύοθηκε στο περιοδικό Nature, το μέσο εισόδημα θα μειωθεί κατά το ένα πέμπτο τα επόμενα 26 χρόνια ως αποτέλεσμα της κλιματικής κρίσης.

Το κόστος των ζημιών υπολογίζεται πως θα είναι 6 φορές υψηλότερο από το τίμημα της μείωσης της υπερθέρμανσης του πλανήτη κατά 2 βαθμούς Κελσίου.

Οι ασυνήθιστοι καύσωνες, οι έντονες βροχοπτώσεις και τα όλοκαιπιο συχνά ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να προκαλέσουν καταστροφές ύψους 38 τρισεκατ. δολαρίων κάθε χρόνο μέχρι τα μέσα του 21ου αιώνα.

Σύμφωνα με τον Guardian, το βαρύ τίμημα για την παγκόσμια οικονομία είναι αποτέλεσμα των τεράστιων εκπομπών από την αλόγιστη καύση φυσικού αερίου, πετρελαίου και άνθρακα και δέντρων.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η μόνιμη μέση απώλεια εισοδήματος παγκοσμίως θα είναι 19% μέχρι το 2049. Στις ΗΠΑ και την Ευρώπη η μείωση θα είναι περίπου 11%, ενώ στην Αφρική και τη νότια Ασία θα είναι 22%.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button