Οικονομία

Καταβλήθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ η 2η δόση για την ανάπλαση στο Ελληνικό


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2023, 18:38

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η καταβολή της 2ης δόσης πιστούμενου τιμήματος, ύψους 166,65 εκατ. ευρώ, από την εταιρεία Hellinikon Global I S.A. (θυγατρική της Lamda Development), στο πλαίσιο των οριζόμενων στα συμβατικά κείμενα για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της «Ελληνικό Α.Ε.». Έτσι, όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, έχει καταβληθεί πλέον το 51% του συνολικού τιμήματος, το οποίο ανέρχεται σε 915 εκατ. ευρώ.

Είχε προηγηθεί στις 25 Ιουνίου 2021 το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της HELLINIKON GLOBAL I S.A., σηματοδοτώντας την έναρξη της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη.

Κατά το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής, το ΤΑΙΠΕΔ εισέπραξε το ποσό των 300 εκατ. ευρώ ως πρώτη δόση από το τίμημα των συνολικά 915 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Ταμείο, η αξιοποίηση του ακινήτου του Ελληνικού, το οποίο εκτείνεται σε έκταση 6.200.000 τ.μ., αποτελεί εμβληματικό έργο που θα ενισχύσει σημαντικά τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Πρόκειται για επένδυση που θα τοποθετήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο επενδυτικό και τουριστικό χάρτη, ενσωματώνοντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και αρχές αστικού σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2023, 18:38

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button