Πολιτική

Να κοιτάξει τα του οίκου της με τους τραμπούκους του κόμματός της

Ο Νίκος Καρανίκας απάντησε με αιχμηρό τρόπο στην Έφη Αχτσιόγλου, αναφορικά με τις δηλώσεις της για τον Δημήτρη Παπανώτα, ο οποίος τελικά αποπέμφθηκε από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανάρτησή του στο facebook ο Νίκος Καρανίκας γράφει χαρακτηριστικά: «Η Αχτσιογλου ας κοιτάξει τα του οίκου της με τους τραμπούκους του κομματος της και ας σταματήσει να κάνει αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για κάποια τηλεοπτικά σχόλια»…

Η Έφη Αχτσιόγλου σε ανάρτησή της στο Facebook την Τετάρτη (17/04/2024) είχε τονίσει χαρακτηριστικά πως «σε προηγούμενες δηλώσεις του υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι στην Ελλάδα η γυναίκα δεν έχει κανένα πρόβλημα, «εκτός αν πάρει κάποιον σατράπη που την κακοποιεί και η ίδια κάθεται και το ανέχεται, οπότε είναι πρόβλημά της».

Οι απόψεις αυτές δεν είναι νέες στον δημόσιο λόγο, έρχονται από πολύ παλιά. Στην Ελλάδα, που για όσους δεν βλέπουν πρόβλημα, να τους ενημερώσω ότι είναι ουραγός στον δείκτη ισότητας των φύλων. Αυτές οι απόψεις αναπαράγουν τα πατριαρχικά στερεότυπα που είναι βαθιά ριζωμένα στην ελληνική κοινωνία. Απόψεις που βρίθουν σεξισμό, άγνοια της κοινωνικής πραγματικότητας, μισογυνισμό.

Ας καταλάβουν όμως κάτι καλά μερικοί και όσοι τους προσφέρουν πολιτικό βήμα. Η κακοποίηση δεν είναι «πρόβλημά ΤΗΣ». Έχει θύτες και θύματα. Και όσο κάποιοι θα καλύπτουν τους θύτες, ενοχοποιώντας τα θύματα, τόσο η ζωή άλλης μιας θα καταστρέφεται.

Η κακοποίηση δεν είναι ιδιωτική υπόθεση. Είναι συλλογικό τραύμα για την κοινωνία μας.Όσο αρνείστε να το κατανοήσετε, θα μας βρίσκετε όλες απέναντι».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button