Οικονομία

Έκτακτη επιχορήγηση σε επιχειρήσεις του κλάδου γούνας


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 20 Μαΐου 2023, 04:45

Δημοσιεύτηκε, την Παρασκευή 19 Μαΐου, η πρόσκληση για την 2η δράση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο: «2ος κύκλος: Έκτακτη Επιχορήγηση σε επιχειρήσεις του κλάδου γούνας που έχουν πληγεί από την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και τις διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν», προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ, η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Έως και την τελευταία μέρα της θητείας μας εργαζόμαστε για το καλό των συμπολιτών μας. Ένα ακόμα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ έρχεται να ενισχύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε έναν ειδικό κλάδο που πλήττεται ιδιαίτερα από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και που συντηρεί την οικονομία δύο ολόκληρων πόλεων της χώρας. Είμαστε στο πλάι τους και θα συνεχίσουμε να είμαστε όσο χρειάζεται για να σταθούν οι επιχειρήσεις αυτές στα πόδια τους».

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου, η δράση αφορά σε ενίσχυση – μέσω έκτακτης επιχορήγησης – προς τις επιχειρήσεις του κλάδου γούνας και συναφών ειδών. Η επιχορήγηση, θα καλύψει με τη μορφή κεφαλαίου κίνησης, μελλοντικές λειτουργικές δαπάνες και αγορές πρώτων υλών προκειμένου να εξασφαλιστεί μέρος της απαιτούμενης ρευστότητας για την συνέχιση των οικονομικών δραστηριοτήτων και της λειτουργίας των επιχειρήσεων, στηρίζοντας εμμέσως και τη διατήρηση θέσεων εργασίας. Το ελάχιστο ποσό της επιχορήγησης για κάθε δυνητικό δικαιούχο ανέρχεται σε 4.000 ευρώ και το μέγιστο σε 60.000 ευρώ.

Η δράση έρχεται σε συνέχεια του πρώτου έργου του ΕΣΠΑ 2014-2020 με τίτλο «Επιχορήγηση επιχειρήσεων του κλάδου των γούνινων ειδών που είχαν πληγεί από την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία και τις διεθνείς κυρώσεις προς τη Ρωσία» μέσω του Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑΝΕΚ), μέσω του οποίου ενισχύθηκαν 70 επιχειρήσεις με το ποσό των 3,2 εκατ. ευρώ.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 20 Μαΐου 2023, 04:45

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button