Οικονομία

Έκλεισε η συνθετική τιτλοποίηση πράσινων δανείων 1,9 δισ. ευρώ – Galaksias Portal News


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021, 19:02

Tην επιτυχή ολοκλήρωση της συνθετικής τιτλοποίησης ύψους 1,9 δισ. ευρώ εξυπηρετούμενων μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρηματικών δανείων (Project Aurora) ανακοίνωσε η Alpha Bank, με τους Christofferson, Robb & Company (CRC) ως κύριο επενδυτή, AnaCap Financial (AnaCap) καθώς και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Η συναλλαγή δίνει στην τράπεζα προστασία έναντι πιστωτικού κινδύνου μεσαίας εξοφλητικής προτεραιότητας (Mezzanine), σε χαρτοφυλάκιο εξυπηρετούμενων μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρηματικών δανείων, με αποτέλεσμα τη μείωση των σταθμισμένων στοιχείων του ενεργητικού της τράπεζας κατά περίπου 1,2 δισ. ευρώ.

Η συναλλαγή, σε αναμονή των εποπτικών εγκρίσεων, έχει δομηθεί έτσι ώστε να επιτύχει την αναγνώριση “Μεταφορά Σημαντικού Κινδύνου” (Significant Risk Transfer – SRT) καθώς και “Απλή, Διαφανής και Τυποποιημένη” (Simple, Transparent and Standardised – STS), προκειμένου να επιτευχθεί στο μέγιστο βαθμό η μείωση του σταθμισμένου ενεργητικού.

Η συναλλαγή αποτελεί μέρος του επιχειρησιακού σχεδίου της Τράπεζας «Project Tomorrow» και αναμένεται να συμβάλει κατά περίπου 47 μονάδες βάσης στο συνολικό δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας της τράπεζας, με ημερομηνία αναφοράς 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Όπως επισημαίνεται, η συναλλαγή προσέλκυσε εξαιρετικά υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον, επικυρώνοντας με τον τρόπο αυτό τη στρατηγική της Alpha Bank για αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών κεφαλαιακής ενίσχυσης, έτσι ώστε να χρηματοδοτηθούν νέες επενδύσεις και κατά συνέπεια η τράπεζα να συμβάλει στην προσπάθεια για επιτάχυνση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021, 19:02

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο zougla.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button