Πολιτική

Ευρωεκλογές 2024: Στα «χαρακώματα» κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για τους Σπαρτιάτες

Ο αποκλεισμός των Σπαρτιατών από την κάθοδο στις Ευρωεκλογές, σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου, βρίσκει κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ στα «χαρακώματα»…

Το Μέγαρο Μαξίμου κατηγορεί ευθέως την Κουμουνδούρου ότι «ψαρεύει» ψήφους στα θολά νερά της ακροδεξιάς, ενώ τα στοιχήματα παίρνουν και να δίνουν για το πού θα κατευθυνθούν εν όψει των Ευρωεκλογών οι… «ορφανές» ψήφοι του κόμματος Σπαρτιάτες, του Βασίλη Στίγκα.

«Φωτιές» άναψαν οι «κολακείες» Στίγκα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το κλίμα δυναμίτισαν νωρίς χθες το μεσημέρι, και πριν από την απόφαση της Δικαιοσύνης, τα θερμά λόγια του Προέδρου των Σπαρτιατών για τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ να το πω και αυτό, γιατί δεν φοβάμαι, έχει αξιοπρέπεια με τον Κασσελάκη που δεν κατέθεσε υπόμνημα, έχει αξιοπρέπεια και αυτό είναι καλό», δήλωσε ο Βασίλης Στίγκας από το βήμα της Βουλής, προκαλώντας την άμεση απάντηση της Κυβέρνησης.

«Σήμερα έπεισε και τους πλέον δύσπιστους. Κάποιοι, δυστυχώς, προτιμούν να ”ψαρεύουν” ψήφους σε θολά νερά από το να υπερασπίζονται τη Δημοκρατία μας με πράξεις», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Πολλοί αναρωτιούνταν γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επί 4,5 χρόνια δεν έβρισκε δικαστική αίθουσα για να εκδικαστεί η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Γιατί δεν ψήφισε την επίμαχη τροπολογία που καταθέσαμε το 2023. Γιατί δεν υπέβαλε υπόμνημα στις βουλευτικές εκλογές. Γιατί κατέθεσε «κείμενο – δήλωση» για τη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές, αφού είχε παρέλθει η σχετική προθεσμία», πρόσθεσε με νόημα ο κ. Μαρινάκης.

Π. Μαρινάκης: «Ομοιότητες Σπαρτιατών και ΣΥΡΙΖΑ»

Μάλιστα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, σε συνέντευξη του στο Open, μίλησε και για ομοιότητες στη ρητορική των Σπαρτιατών με αυτή «κάποιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ», δείχνοντας προς τον Παύλο Πολάκη.

«Ρητορική, το ξαναλέω, δεν μιλάω για εγκληματικές ενέργειες… Το ακροδεξιά και το ακροαριστερή πολλές φορές ταυτίζονται. Δεν είναι λίγες οι φορές που ταυτίζονται. Αλλά, μισό λεπτό. Το να απειλείς ότι θα κλείσεις πολιτικούς σου αντιπάλους στη φυλακή, ότι ”θα σε χώσω δύο μέτρα κάτω από το χώμα”, δε σας θυμίζει κάτι;», δήλωσε με νόημα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Τα… «στοιχήματα»

Στα «πηγαδάκια» της Βουλής, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Αρείου Πάγου να μπει μπλόκο στην κάθοδο των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές – στην οποία επισημαίνεται πως πραγματικός ηγέτης του κόμματος είναι ο καταδικασμένος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης – δεν πέρασε απαρατήρητο ότι η Ελληνική Λύση πρωτίστως, αλλά και η Νίκη, απέφυγαν κεντρικά να τοποθετηθούν.

Πολλοί «στοιχηματίζουν» ότι τα κόμματα δεξιά της Ν.Δ. θα επικεντρώσουν την προεκλογική τους στρατηγική στην προσέγγιση των ψηφοφόρων των Σπαρτιατών.

Εν αναμονή και της απόφασης του Εκλογοδικείου

Την ίδια ώρα, αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την απόφαση και του Εκλογοδικείου, μετά από προσφυγές που έχουν κατατεθεί για τη νομιμότητα της συμμετοχής στο Κοινοβούλιο του κόμματος των Σπαρτιατών.

Η απόφαση δεν ελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση, ωστόσο εκτιμάται ότι είναι θέμα ημερών το Ανώτατο Δικαστήριο να κρίνει αν θα εκπέσουν του βουλευτικού αξιώματος οι βουλευτές του εν λόγω κόμματος.

Σε αυτή την περίπτωση, θεωρείται πιθανό να επαναληφθούν οι εκλογές στις περιφέρειες που εκλέχτηκαν οι βουλευτές των Σπαρτιατών. Είναι ένα σενάριο που φαίνεται να κερδίζει έδαφος, καθώς εκτιμάται ότι είναι πιθανόν τα κόμματα να μην αποδεχθούν να λάβουν τις έδρες τους χωρίς να προηγηθεί η λαϊκή ετυμηγορία.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button