Τεχνολογία

Σημαντικός ο ρόλος της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στην οικονομική συνεργασία Ελλάδας – Ινδίας

Την Παρασκευή 25 Αυγούστου στο Μέγαρο Μαξίμου έλαβε χώρα η ιστορική συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού της Ινδίας Narendra Modi και της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη. Ψηλά στην ατζέντα των δύο πλευρών βρέθηκε η συνεργασία των φαρμακοβιομηχανιών των δύο χωρών στο γεύμα εργασίας των ηγετών με επιχειρηματικά στελέχη των μεγαλύτερων εταιρειών της Ελλάδας και της Ινδίας. 

Την ελληνική φαρμακοβιομηχανία εκπροσώπησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Θεόδωρος Τρύφων, ο οποίος παρέθεσε τις μοναδικές δυνατότητες ανάπτυξης της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και ανέπτυξε το μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 1,2 δις. ευρώ που υλοποιείται. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην τοποθέτησή του ο κ. Τρύφων ανέφερε ότι: «Υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες για συνεργασία μεταξύ των φαρμακευτικών επιχειρήσεων των δύο χωρών τόσο σε θέματα παραγωγής, όσο σε θέματα συναπτύξεων φαρμακευτικών προϊόντων και μεταφοράς τεχνογνωσίας. Παράλληλα, τονίστηκε το γεγονός ότι η Ελλάδα αποτελεί ελκυστικό μέρος για επενδύσεις των ινδικών εταιρειών, ενισχύοντας έτσι περισσότερο τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button