Αθλητικά

Τελικός Κυπέλλου Αγγλίας με το ντέρμπι του Μάντσεστερ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μάντσεστερ Σίτι αναμετρούνται με φόντο το τρόπαιο του Κυπέλλου Αγγλίας, στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν στη χώρα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι δεν έχουν τεθεί ποτέ ξανά αντιμέτωπες για τον θεσμό, παρά το γεγονός πως φέτος είναι η 142η σεζόν της αρχαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης στον πλανήτη.

Μέχρι στιγμής και οι δυο ομάδες έχουν πανηγυρίσει έναν τίτλο στην σεζόν, με την μεν Σίτι να έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα της Premier League, ενώ η δε Γιουνάιτεντ έχει πάρει το League Cup, στον τελικό απέναντι στην Νιούκαστλ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο φετινός τελικός ξεκινά νωρίτερα από ότι συνηθίζεται, μιας και είναι προγραμματισμένος για τις 17:00 ώρα Ελλάδας, λόγω της αστυνομίας η οποία έχει χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο παιχνίδι ως υψηλής επικινδυνότητας.

Συνάμα η ένωση σιδηροδρομικών υπαλλήλων και το σωματείο μηχανοδηγών έχουν προκηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις για το διήμερο 2-3 Ιουνίου, με αποτέλεσμα να υπάρχει περιορισμένη σύνδεση μέσω τρένων ανάμεσα στο Μάντσεστερ και το Λονδίνο.

Κάπως έτσι η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FA) έχει ανακοινώσει ότι εξασφάλισε επιπλέον 120 πούλμαν για τους συλλόγους του Μάντσεστερ (60 για κάθε φιναλίστ), προκειμένου να βοηθήσει τους φιλάθλους να φτάσουν στο Γουέμπλεϊ για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι.

Για την ιστορία η Σίτι έχει κατακτήσει έξι τρόπαια στους 11 τελικούς που έχει αγωνιστεί, ενώ η Γιουνάιτεντ μετρά 12 κατακτήσεις, δυο λιγότερες από την Άρσεναλ, η οποία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας,

To άρθρο Τελικός Κυπέλλου Αγγλίας με το ντέρμπι του Μάντσεστερ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button