Οικονομία

Άλμα για τις τιμές του αργού μετά την κατρακύλα του Νοεμβρίου – Galaksias Portal News


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021, 16:16

Άλμα άνω του 4% σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για τη συνεδρίαση των πετρελαιοπαραγωγών σχετικά με την πορεία της παραγωγής τους επόμενους μήνες, την ίδια στιγμή που πληθαίνουν οι ανησυχίες ότι η νέα μετάλλαξη Όμικρον θα μπορούσε να πλήξει εκ νέου την οικονομική δραστηριότητα με απρόβλεπτες συνέπειες για την πορεία της ζήτησης.

Ειδικότερα, το crude παραδόσεως Φεβρουαρίου κερδίζει 3,25 δολ. ή 4,7% στα 72,48 δολ. το βαρέλι, ενώ το WTI ενισχύεται 3,01 δολ. ή 4,6% στα 69,19 δολ. το βαρέλι.

Και τα δύο συμβόλαιο ολοκλήρωσαν τον Νοέμβριο με βαριές απώλειες, χάνοντας συνολικά 16% και 21% αντίστοιχα, στο χειρότερο μήνα από τον Μάρτιο του 2020, όταν η παγκόσμια οικονομία κατέρρεε υπό το βάρος της πανδημίας.

Ο OPEC συνεδριάζει σήμερα για την πορεία της παραγωγής, ενώ αύριο θα συνεδριάσει εκ νέου, με τη συμμετοχή και άλλων μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών όπως η Ρωσία, σε επίπεδο (OPEC+).

Κάποιο αναλυτές περιμένουν ο OPEC+ να παγώσει το σχέδιο του για τη σταδιακή αύξηση της παραγωγής κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα κάθε μήνα, προκειμένου να καλυφθεί το κενό από τις μειώσεις που πραγματοποίησε την περίοδο της κρίσης.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021, 16:16

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο zougla.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button