Πολιτική

Άλλα λέει ο Πλεύρης, άλλα η Κεραμέως για τα σχολεία!

Είτε ο υπουργός Υγείας είτε η υπουργός Παιδείας λένε ψέματα σχετικά με τις προτάσεις που διατυπώθηκαν από τους επιστήμονες για το άνοιγμα των σχολείων. Ενώ η Νίκη Κεραμέως υποστήριξε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ότι δεν υπήρχαν ενστάσεις στη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής για το άνοιγμα των σχολείων, ο Θάνος Πλεύρης, στο ίδιο κανάλι σχεδόν μία ώρα μετά, ότι η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη γιατί υπήρχαν προτάσεις για την παράταση κατά δύο εβδομάδες !

Ο Υπουργός Υγείας αποκάλυψε ότι και σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων θα είναι κοντά στις 50 χιλιάδες και πρόσθεσε ότι παρατηρήσεις υπήρξαν από ορισμένα μέλη της επιτροπής και για το υγειονομικό πρωτόκολλο που τελικά υιοθετήθηκε.

«Έχουμε ένα πρωτόκολλο πιο αυστηρό από αυτό που είχαμε στην πιο νοσηρή Δέλτα, ακριβώς γιατί η μεταδοτικότητα είναι μεγαλύτερη. Αυτή τη στιγμή τα παιδιά ειδικά του γυμνασίου και του λυκείου και κλειστά να ήταν τα σχολεία θα κυκλοφορούσαν όπως κυκλοφορούν και η μεταδοτικότητα θα ήταν μεγαλύτερη», υποστήριξε ο Θάνος Πλεύρης, σημειώνοντας ότι «μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ασθενής διασωληνωμένος με τη μετάλλαξη Όμικρον».

Στους 7 μήνες θα λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όλους

«Έχει κλειδώσει ότι το πιστοποιητικό των 7 μηνών θα μεταφερθεί σε όλες τις ηλικίες, αν κάποιος δεν έχει κάνει τρίτη δόση στο 7μηνο θα θεωρείται ανεμβολίαστος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θάνος Πλεύρης και πρόσθεσε ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες μέρες.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button