Οικονομία

Κίνα: Ισχυρό πακέτο διάσωσης της αγοράς ακινήτων

Χαλάρωσε τους κανόνες για τα ενυπόθηκα δάνεια η Κίνα ανακοίνωσε στην προσπάθειά της να στηρίξει την ταλαιπωρημένη αγορά ακινήτων και ταυτόχρονα ενθάρρυνε τις τοπικές κυβερνήσεις να αγοράζουν απούλητα σπίτια από τους κατασκευαστές για να τα μετατρέψουν σε προσιτές κατοικίες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας κατήργησε ουσιαστικά το εθνικό ελάχιστο επιτόκιο ενυπόθηκων δανείων, ενώ μείωσε το ελάχιστο ποσοστό προκαταβολής στο 15% για τους αγοραστές πρώτης κατοικίας και στο 25% για τις δεύτερες κατοικίες, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα (17.5.2024). Τα προηγούμενα ποσοστά ήταν 20% και 30%, αντίστοιχα.

Το Πεκίνο δήλωσε επίσης ότι οι τοπικές κυβερνήσεις θα πρέπει να αποκτήσουν σπίτια σε «λογικές» τιμές και να τα μετατρέψουν σε προσιτές κατοικίες, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, το οποίο επικαλείται τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης Χε Λιφένγκ.

«Ο τομέας των ακινήτων σχετίζεται με το συμφέρον των μαζών και το μεγάλο ζήτημα της οικονομικής ανάπτυξης», είπε. Είναι απαραίτητο να διασφαλιστούν «οι ευθύνες της τοπικής αυτοδιοίκησης, των κατασκευαστών και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων».

To άρθρο Κίνα: Ισχυρό πακέτο διάσωσης της αγοράς ακινήτων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button