Οικονομία

Αλλαγή σελίδας στην Κύπρο με την έναρξη λειτουργίας της ΕΚΟ Energy

Επεκτείνει την εμπορική δραστηριότητα της στην Κύπρο η EKO Energy, που θα δραστηριοποιείται στον τομέα της προμήθειας πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, σύμφωνα με την ανακοίνωση της HELLENiQ ENERGY.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου: «Η EKO Energy επεκτείνει την ήδη πετυχημένη παρουσία του Ομίλου στη Κύπρο, στοχεύοντας να καλύψει το σύνολο των ενεργειακών αναγκών για επιλεγμένους εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές, ως ο πρώτος ολοκληρωμένος και καθετοποιημένος ενεργειακός πάροχος στην Κύπρο, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την αξιοπιστία της HELLENiQ ENERGY.

Σε επίσημη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία και την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, η HELLENiQ ENERGY παρουσίασε τα αποτελέσματα του στρατηγικού της πλάνου «VISION 2025» για την ενεργειακή μετάβαση, καθώς και τα επιχειρηματικά της σχέδια, με τα οποία φιλοδοξεί να συμβάλει ουσιαστικά στην επίτευξη των στόχων για μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος και βελτίωση της ενεργειακής ασφάλειας και αυτονομίας της Κύπρου. Παρόντες στην παρουσίαση ήταν εκπρόσωποι της Κυπριακής Κυβέρνησης, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και η Διοίκηση της HELLENiQ ENERGY, καθώς και τα στελέχη της ΕΚΟ Κύπρου.

Η HELLENiQ ENERGY πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στην προσπάθεια για ενεργειακή μετάβαση, με άξονα το στρατηγικό πλάνο «VISION 2025». Εκσυγχρονίζει τις παραδοσιακές δραστηριότητές της στη διύλιση και την εμπορία καυσίμων, μειώνοντας το ανθρακικό της αποτύπωμα, ενώ επεκτείνεται σε νέες ενεργειακές αγορές και αναπτύσσει εκτενές χαρτοφυλάκιο στις ΑΠΕ και στην πράσινη ενέργεια, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ειδικότερα στην Κύπρο, η HELLENiQ ENERGY επενδύει με συνέπεια στον μετασχηματισμό των δραστηριοτήτων της και θέτει σε λειτουργία την ΕΚΟ Εnergy, επιταχύνοντας τη μετάβαση σε καθαρότερες μορφές ενέργειας και προσφέροντας ολοκληρωμένες ενεργειακές λύσεις που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των καταναλωτών. Η ΕΚΟ Εnergy έχει ήδη ξεκινήσει τις εμπορικές δραστηριότητές της και παρέχει τις υπηρεσίες της σε βιομηχανικούς και εμπορικούς πελάτες.

Προωθώντας το στρατηγικό σχεδιασμό της, η Εταιρεία έχει συνάψει έως σήμερα συμβόλαια συνολικής κατανάλωσης 60 GWh και επιδιώκει τη συνέχιση της δυναμικής ανάπτυξής της, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση μιας πιο ανταγωνιστικής αγοράς με επίκεντρο πάντα τον καταναλωτή. Βασικός άξονας στη στρατηγική της είναι η καθετοποίηση των δραστηριοτήτων με ιδιόκτητα πάρκα, προσφέροντας ευελιξία και σωστή ενεργειακή διαχείριση στους πελάτες της.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε: «Είναι με ιδιαίτερη χαρά που συμμετέχω στη σημερινή εκδήλωση, για την ανακοίνωση της έναρξης λειτουργίας της εταιρείας EKO ENERGY CYPRUS ως προμηθευτή πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας. Μιας εταιρείας με σχεδόν 70 χρόνια πετυχημένης λειτουργίας και παρουσίας στην αγορά καυσίμων, αλλά και πολύπλευρης κοινωνικής προσφοράς. Θα ήθελα να αναφέρω ότι η διεύρυνση των εργασιών σας στην Κύπρο, οι νέες σας επενδύσεις στην κυπριακή αγορά, είναι για εμάς μια από τις σημαντικότερες ψήφους εμπιστοσύνης για την κυπριακή οικονομία και θα ήθελα εκ μέρους της Πολιτείας, εκ μέρους του συνόλου του κυπριακού λαού, να σας ευχαριστήσω.»

 

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY κ. Ανδρέας Σιάμισιης, τόνισε: «Η δημιουργία της EKO Energy αποτελεί ένα ορόσημο για εμάς, καθώς επενδύουμε για να καταστήσουμε την Εταιρεία μας στη Κύπρο έναν ολοκληρωμένο και καθετοποιημένο πάροχο ενεργειακών προϊόντων και λύσεων. Υποστηρίζουμε έμπρακτα την πράσινη μετάβαση της χώρας και βοηθάμε στην επίτευξη των στόχων για ενεργειακή αυτονομία και μείωση του ανθρακικού της αποτυπώματος. Παράλληλα, πιστεύουμε πως η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στην αγορά ενέργειας θα έχει ορατά οφέλη για τους καταναλωτές, ενώ την ίδια ώρα δημιουργούμε εξειδικευμένες θέσεις εργασίας, που δημιουργούν προστιθέμενη αξία για τον τόπο. Μετά την Κύπρο, όπου έχουμε ήδη μια σημαντική παρουσία, σχεδιάζουμε προσεκτικά τις κινήσεις μας με στοχευμένες επενδύσεις και σε άλλες αγορές του εξωτερικού, δίνοντας έμφαση στη νέα ενέργεια και στις ΑΠΕ.»

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button