Πολιτική

Άγριος… Πάγος για την παράνομη κλήση Πολάκη – Galaksias Portal News

Διαστάσεις έχει λάβει η πρωτοφανής κίνηση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Απόστολου Ανδρέου να διατάξει την ανωμοτί κατάθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας μήνυσης του Μένιου Φουρθιώτη.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρενέβη για τον σχετικό θεσμικό εσωτερικό έλεγχο κατά τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών. Ήδη ζήτησε να του υποβληθούν σε αντίγραφα τα ενδιαφέροντα συναφή έγγραφα.

Νωρίτερα ο Παύλος Πολάκης με επιστολή του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα ζήτησε τον πειθαρχικό έλεγχο και την ανάλογη τιμωρία του εισαγγελέα Πρωτοδικών Απόστολου Ανδρέου.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αντέδρασε από την πρώτη στιγμή και έστειλε στον Άρειο Πάγο το θέμα με την παράνομη κλήση του Παύλου Πολακη, μετά από μήνυση του Φουρθιωτη. Σχετική αναφορά προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, απέστειλε η γραμματέας της Κ.Ο. Όλγα Γεροβασιλη.

Ο Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του είχε αποκαλύψει ότι τον καλούσαν την Παρασκευή 19/11 στο κτίριο της Ασφαλείας Αττικής στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στο τμήμα «Προστασίας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος» για «να δώσω ανωμοτί κατάθεση στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης μετά από παραγγελία εισαγγελέα λόγω μήνυσης που κατέθεσε ο Φουρθιώτης για “εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση μέσω Διαδικτύου κατ εξακολούθηση».

Μεταξύ άλλων στο κείμενό του ο κ. Πολάκης ανέφερε: «Ποιος είναι αυτός ο εισαγγελέας που με μηνυτή τον φυλακισμένο για πέντε μήνες για σειρά κακουργημάτων και πλημμελημάτων Μένιο Φουρθιώτη, τον οποίο είχα αποκαλύψει πως πήρε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ παράνομα από το πρόγραμμα “Συνεργασία” και από τις επιστρεπτέες προκαταβολές σε μαϊμού επιχειρήσεις του (και) πως είχε παράνομα φύλαξη πολλών αστυνομικών, με καλεί να δώσω κατάθεση στο τμήμα που ερευνά υποθέσεις που σχετίζονται με το δημοκρατικό πολίτευμα;».

Παρακρατικού χαρακτήρα υπόθεση

Αρχικά ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας έδωσε την κατηγορηματική διαβεβαίωση έδωσε στην γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη ότι η εισαγγελία έστειλε εκ παραδρομής την κλήση στον βουλευτή Χανίων. Στην παρακρατικού χαρακτήρα υπόθεση παρενέβη και το Μαξίμου διαρρέοντας ότι έχει ανακληθεί το έγγραφο και απεστάλη εκ παραδρομής. Παράλληλα υπήρξε επικοινωνία του Κων. Τασούλα  με την γενική γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη.

Μετά το σάλο η εισαγγελία έβγαλε ανακοίνωση και τα μάζεψε

«Εκ προφανούς παραδρομής» εστάλη σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Εισαγγελίας η κλήση σε ανωμοτί κατάθεση στον βουλευτή Παύλο Πολάκη.

Με αφορμή το θέμα που ανέκυψε εκδόθηκε δελτίο Τύπου, το οποίο υπογράφει η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, στο οποίο ενημερώνει πως η κλήση έχει ήδη ανακληθεί. Στο δελτίου Τύπου αναφέρονται τα εξής:

«Σχετικά με την πορεία της ποινικής δικογραφίας που σχηματίστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατόπιν εγκλήσεως του ιδιώτη Μέναδρου-Γεωργίου Φουρθιώτη κατά του βουλευτή Χανίων Παύλου Πολάκη καθιστούμε γνωστά τα εξής:

1. Επ’ αυτής παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

2.Μεταξύ των άλλων ανακριτικών πράξεων ζητήθηκε με τη σχετική εισαγγελική παραγγελία, η παροχή ανωμοτί εξηγήσεων από τον εγκαλούμενο βουλευτή. Τούτο συνέβη εκ προφανούς παραδρομής, ενόψει των διατάξεων των άρθρων 83 του Κανονισμού της Βουλής και 62 του Συντάγματος. Ως εκ τούτου το συγκεκριμένο σκέλος της εν λόγω παραγγελίας ήδη ανακλήθηκε χωρίς να λάβει χώρα καμία δικονομική ενέργεια σε βάρος του ως άνω βουλευτή».

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button